Марш против исламофобија во Париз
Foto

Марш против исламофобија во Париз

Повеќе илјади луѓе протестираа денеска во Париз поради исламофобијата, по нападот врз џамијата во Бајон во југозападниот дел на Франција.

Учесниците во маршот носеле транспаренти на кои пишувало „Спречете ја исламофобијата“ и „Итно е потребен заеднички живот“.

Протестите биле организирани од колектив против исламофобијата во Франција. Нападот врз џамијата се случи на 28 октомври, кога маж на 84-годишна возраст се обидел да ја запали вратата од храмот и отворил оган врз две лица кои се обиделе да го спречат.

0 Коментари

Остави коментари