Марш на мирот по повод 24-годишнината од геноцидот во Сребреница
Foto

Марш на мирот по повод 24-годишнината од геноцидот во Сребреница

Денеска се одбележуваат 24 години од геноцидот кој се смета за најбрутален чин по Втората светска војна. Во Меморијалниот центар во Поточари се одржа завршната комеморација на жртвите од Сребреница во јули 1995 година, а беа погребани и останките на уште 33 жртви. По повод 24-годишнината, граѓанската организација, Бошњачки национален совет на Македонија, во Скопје организираше Марш на мирот.

0 Коментари

Остави коментари