Манчевски: Тој што не работи нема што да бара во администрацијата
Foto

Манчевски: Тој што не работи нема што да бара во администрацијата

Со буџетот за следната година се предвидува раст на платите  на администрацијата за пет проценти и нови вработувања, но тој што не работи нема што да бара во администрацијата посочи ресорниот министер манчевски. Најави дека до крај на следната година -  дел од административците ќе добијат понуда да заминат во приватниот сектор. Од Синдикатот на упоз пак велат дека се затекнати со ваквите најави и дека засега нема информација дека некој би сакал да замине во приватен сектор.

0 Коментари

Остави коментари