Манчевски: Антикорупциска треба да провери дали во новите вработувања има и непотизам
Foto

Манчевски: Антикорупциска треба да провери дали во новите вработувања има и непотизам

Тoa што баџанакот на Талат Џафери е избран за нов член на антикорупциската комисија не е прекршување на законот за избор на нови антикорупционери вели министерката за правда Рената Десковска. Нејзиниот колега министер за администрација Дамјан Манчевски на прашање за вработувањето во администрацијата на блиски владини функционери рече дека 10 години сите членови на сдсм биле најдискриминирани граѓани во државата со тоа што им било забрането да се вработуваат во јавен и приватен сектор. Манчевски порача дека антикорупциската комисија е институцијата која треба да провери дали во новите вработувања има и непотизам и судирна интереси.

0 Коментари

Остави коментари