Малчевски: Посетата на Петков во Скопје беше маневар, да си купи време, да го намали притисокот врз Софија
Foto

Малчевски: Посетата на Петков во Скопје беше маневар, да си купи време, да го намали притисокот врз Софија

„Маневар на Петков да си купи време, да го намали притисокот, така изгледаше посетата на Петков, шизофрено е да велите дека нема македонско малцинство во Бугарија, а овде да доаѓате со пријателски тонови, а имате историски факти дека има македонско малцинство таму. Сакаат да се намали притисокот врз Софија, што е тоа 5+1, фудбал на мали голчиња, 99% од граѓаните кај нас не знаат што е тоа. Едно нешто е факт - СДСМ со Ковачевски и 2016. и 2020. настапија со програма, добија поддршка, никаде во програмата не стои она што тие го преговараат. Мандатот го даваат граѓаните на избори. Досега имавме една историска комисија, сега ќе направат 5-6, кога сакате нешто да не се реши, направете комисии. Јас сум за членство во ЕУ, но што тоа ќе донесе бенефит сега за земјава“ - вели универзитетскиот професор Самоил Малчевски во Студио 10 на ТВ24.

0 Коментари

Остави коментари