Макрон: Нема почеток на преговори без претходна реформа на процедурата
Foto

Макрон: Нема почеток на преговори без претходна реформа на процедурата

Францускиот претседател Емануел Макрон вели дека не бил сам во одлуката да се блокираат преговорите на Македонија со ЕУ и уште еднаш ја повтори позицијата на Париз дека ќе одбие секакво отворање на преговори со земји кандидати доколку претходно нема реформа на преговарачката процедура.

0 Коментари

Остави коментари