Макрадули: Задача е да се подигне капацитетот на „Пошта“
Foto

Макрадули: Задача е да се подигне капацитетот на „Пошта“

„Она што најмногу фали кај луѓето е пошта има најмала провизија, банките имаат поголема провизија. Повозрасните сакаат да платат во пошта, се надевам дека од 1 март ќе се вратиме во кондицијата што ја имавме. Мислам дека задачата е да се подигне капацитетот на компанијата, да воведуваме нови услуги. Да покажеме финансиска стабилноста. Подигнувањето на капацитетот е задача наша која не зависи од продажбата. Ковид периодот причини штети секаде во светот. Има акумулиран минус од 10 милиони евра што се влече со години. Има покрупни услуги кои ги имаме извршено, а останале неплатени со одлука на Собрание. 2,4 милиони евра должат јавни претпријатија, `Пошта` е во загуба само од две одлуки. Собранието ги поништило одлуките. Пошта губи бизни од 400.000 сметки и за Радиодифузна такса“ - вели генералниот директор на „Македонски пошти“, Јани Макрадули во Студио 10 на ТВ24.

 

 

0 Коментари

Остави коментари