Македонски концепт: Изработена стратегија за реформа во образовниот систем
Foto

Македонски концепт: Изработена стратегија за реформа во образовниот систем

Создавање на висококвалитетни наставници и раководители на училиштата, ефективно користење на ресурсите и ученичка и студентска мотивација и ангажман. врз овие три суштински реформи ќе се постигне системска промена на образованиот систем, велат од Македонски концепт.

Од партијата велат и дека  имаат план за системски реформи кои ќе го подобрат образовниот систем и ќе го стават во функцијата на идниот правилен и нормален развој на државата.

0 Коментари

Остави коментари