Македонската бизнис заедница да се подготви за НАТО пазарот
Foto

Македонската бизнис заедница да се подготви за НАТО пазарот

Македонските компании добро да се подготват за да бидат конкурентни на НАТО тендерите со влезот на државата во Алијансата.

Вака потенцираше амбасадорот на Словенија во земјава Милан Јазбец пред струмичките стопанственици во рамките на панел дискусијата „Македонската бизнис заедница како партнер на НАТО“ во рамките на карванот за предизвиците и можностите што ги нуди влезот во НАТО алијанската за компаниите.

Министерот за економија Крешник Бектеши тврди дека влезот на државата во НАТО отвара поголема конкурентност и можност за развој со оглед дека во ова семејство членуваат економски најразвиените земји.

Праксата покажува дека странските инвестиции во земји членки на НАТО се зголемуваат и до 30 отсто истакнаа учесниците на панел дискусијата што ја организираше Инфоцентарот за евро-атлантски интеграции.

0 Коментари

Остави коментари