Македонија ја слави Неделата на гордоста
Foto

Македонија ја слави Неделата на гордоста

Ова е Недела на гордоста. Македонија слави недела на гордоста, но всушност тоа е борба за еднакви права и да се стави крај на говорот на омраза, дискриминацијата и насилствата кон луѓето од ЛГБТ заедницата.

25 минути ја третира оваа тема покажувајки ја целата агонија низ која поминуваат овие луѓе кои велат, љубовта е љубов затоа што тоа е единственото нешто што го движи светот.

ошто премиерката на Србија Ана брнабиќ која се декларира како припадник на ЛГБТ заедницата, всушност е критикувана од истите тие припадници, кои велат дека не се бори за нивните права.

 

0 Коментари

Остави коментари