МАКЕДОНИЈА ЈА ПОЗДРАВИ РАТИФИКАЦИЈАТА НА ПРОТОКОЛОТ ЗА НАТО ВО САД
Foto

МАКЕДОНИЈА ЈА ПОЗДРАВИ РАТИФИКАЦИЈАТА НА ПРОТОКОЛОТ ЗА НАТО ВО САД

По вчерашната ратификација на членството на Македонија во НАТО, од страна на Соединетите Американски Држави, денес одлуката ја поздрави министерката за одбрана радмила шеќеринска.. Сад вчера со огромно мнозинство, 91 глас за и само 2 против, го ратификуваше протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. Преостануваат уште ратификации од 4 земји членки, до официјално пристапување во НАТО.

0 Коментари

Остави коментари