Македонија и наредната година во лавиринт на желбите и патилата
Foto

Македонија и наредната година во лавиринт на желбите и патилата

Политиката и натаму врши притисок врз судството. Амнестијата го урива скромниот авторитет на чуварите на правдата. Зошто на евросудијата и се затвораат вратите во Македонија? Македонија и наредната година во лавиринт на желбите и патилата. Интервју со Mирјана Лазарова Трајковска поранешен судија во Европскиот суд за човекови права. Дали долгогодишниот судија и поранешен претседател на ДИК би прифатила да биде претседателски кандидат? Дали со амнестијата и промените во кривичниот законик се врши упад во судството? Разговор со акад. Луан Старова и универзитетскиот професор Владимир Мартиновски.

0 Коментари

Остави коментари