Лукаревска: Наплатата на даноци е одлична, 2019 ќе биде економска година
Foto

Лукаревска: Наплатата на даноци е одлична, 2019 ќе биде економска година

Првиот човек на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска уверува дека се е подготвено за непречено одвивање на прогресивното оданочување, кое ќе опфати 38.000 лица во земјава.

Таа во неделното интервју за Радио Слободна Европа вели дека оваа реформа е праведна и ќе придонесе за намалување на сивата економија.

0 Коментари

Остави коментари