Лозарите од Кавадарци се заканија со протести ако не добијат пари за предадено грозје за 2015 година
Foto

Лозарите од Кавадарци се заканија со протести ако не добијат пари за предадено грозје за 2015 година

Околу 700 илајди евра на лозарите од Тиквешијата им должи винарска визба. Станува збор за винарија која е во стечај и која на лозарите им должи пари од 2015 година, па затоа тие бараат да не се дозволи класична ликвдација или продажба за да не се случи да останат без пари. Од министерството за земјоделство пак велат дека се во комуникација со лозарите, знаат за нивните проблеми, и дека владата во овој период мора да ја затвори како прашање исплатата на долговите од винариите. За утре е закажан состанок со градоначалните на Кавадарци и Неготино, лозарите и претставници на винариите.

0 Коментари

Остави коментари