Култура во канџите на партиски послушни војници

Култура во канџите на партиски послушни војници. Политичарите се колнат дека е толку важен идентитетот, но не и за негување на културата како составен дел на тој идентитет.

Гости се Искра Гешоска еден од столбовите на независната сцена и советничка за култура на претседателот Пендаровски, Ацо Костов сменетиот директор на Управата за заштита на културното наследство за да биде наследен од партиски кадар, Вардан Тозија режисер и Петар Андоновски писател.