Критериуми за назначување на раководства на јавни претпријатија и регулаторни тела
Foto

Критериуми за назначување на раководства на јавни претпријатија и регулаторни тела

Во законите отсуствува фер, транспарентна и мерит постапка за избор на членови на органите за управување на раководните органи Постои обврска за објавување на оглас но не постои постапка во која најдобриот кандидат би бил избран за член на органотр на управување се вели во анализата на институтот за демократија.

 

 

 

0 Коментари

Остави коментари