Ковачевски: Правиме напори да дадеме цена која нема да предизвика ценовен шок
Foto

Ковачевски: Правиме напори да дадеме цена која нема да предизвика ценовен шок

„Секое носење на цената е нова цена - во изминатиот период се крена голема фама, ние како државна компанија која има големо влијание врз крајната цена ќе ги направиме сите напори за да дадеме цена која нема да предизвика ценовен шок. Се обидуваме цената која ќе ја понудиме да обезбеди повисоки приходи и да нема дополнителни загуби. Ако имаме загуби, ќе треба да се најде начин како дел од загубите да се покријат преку инвестиции. Излезот од корона кризата треба да е што побезболен. 3.600 гигават часови е пониско од планираното производство. 1995, 2006 беа добрите времиња за производство на струја. Предвидено е во 2020 година сериозно да се намали производството на енергија од јаглен, да се најдат алтернативни решенија“ - вели Васко Ковачевски, ген. директор на ЕСМ во Студио 10 на ТВ24.

 

0 Коментари

Остави коментари