Конзервативците на Џонсон со убедлива предност во анкетите
Foto

Конзервативците на Џонсон со убедлива предност во анкетите

Британската конзервативна партија на премиерот Борис Џонсон води убедливо во анкетите на јавното мислење во однос на опозициската Лабуристичка партија и другите партии.

Во последните пет анкети меѓу 36 и 42 проценти од гласачите би гласале за ториевците, додека меѓу 21 и 29 проценти би гласале за лабуристите.

Помеѓу 14 и 20 проценти од гласачите би гласале за либералните демократи, меѓу седум и 13 за Партијата Брегзит, а за Зелените – пет  односно шест проценти гласачи.

Анкетите беа спроведени од 25 до 31 октомври и опфатени помеѓу 1.001. до 2.004  Британци.

0 Коментари

Остави коментари