Кому одговара ново присвојување на македонскиот јазик?
Foto

Кому одговара ново присвојување на македонскиот јазик?

 

Ако е тој дијалект на бугарскиот, тогаш чиј дијалект е јазикот на нашите соседи? Скопје и Софија ја заострија реториката со поттикнување на нов национализам. Што разговарале шефовите на дипломатиите Захариева и Димитров? Како размислуваат водечките журналисти, Василев во Бугарија и Ризаов во Македонија?

0 Коментари

Остави коментари