Колку селективната правда прави упад во судството?
Foto

Колку селективната правда прави упад во судството?

Селективната амнестија за „Kрваиот четврток“ е скрчкана - со која правна селеција ќе прави амнезија за дел од учесниците се уште е врвна тајна, но амнестија за насилниците и организаторите на насилствата на 27 април нема да има. Колку селективната правда прави упад во судството, особено во процес кој што е се уште во тек? Кој ќе одговара за политичкиот пазар со дел од обвинетите за најцрниот ден во македонската парламентарна историја? Ќе има ли преквалификација на делото? Ќе ја отфрли ли некој од обвинетите „милоста“ на државата? Дебатираат универзитетската професорка Мирјана Најчевска и адвокатите на Крсто Мукоски и на Горан Ѓошевси –Леви, Игор Кичеец и Ружица Николовска. 

0 Коментари

Остави коментари