Колку децата кои се жртви на насилство се и понатаму насилници
Foto

Колку децата кои се жртви на насилство се и понатаму насилници

Во рамки на деновите на психологијата, направено е едно од првите истражувања над 2000 ученици од основните училишта според прашалникот на  Ден Олвајс, еден од најпознатите автори кои зборува за кругот на насилство, одговарајќи на прашањето колку децата кои се жртви на насилство се и понатаму насилници. Новите истражувања покажуваат дека девојчињата и момчињата се изедначени во извршувањето на насилството.

0 Коментари

Остави коментари