Кој ќе одлучува за амнестијата?
Foto

Кој ќе одлучува за амнестијата?

Барањата за амнестија се собрани, рокот за поднесување заврши, но се уште е нејасно кој ќе одлучува. И денеска судијката Добрила Кацарска ги вратила до Кривичниот совет. Во меѓувреме пратеници ја усвоија потребата за измени на кривичниот законик. Опозициската ВМРО-ДПМНЕ најави дека нема да учествува во собраниската дебата. Во 24 анализа, дебата со Туше Гошев, поранешен министер за правда и политичкиот аналитичар Алберт Муслиу.

0 Коментари

Остави коментари