Кои се мотивите за тешката трагедија, поединци да го користат за ширење на говор на омраза?
Foto

Кои се мотивите за тешката трагедија, поединци да го користат за ширење на говор на омраза?

Македонија е во жалост, се чекаат резултатите од истрагата на автобуската несреќа која ни предизвика чемер и јад. Кои се мотивите тешката трагедија и жалењето за жртвите поединци да го користат за ширење на говор на омраза, етнички поделби или политички поенти? Граѓаните со несебичните понуди за престој, крв и реакциите на местото на несреќата покажаа дека се луѓе, кои се мотивите за злоупотребата на хуманоста. Дебатираме со социологот Славе Младенов и пратеникот Рубин Земон.

0 Коментари

Остави коментари