Ќучук за тв 24: Ако се почитува договорот за добрососедство не очекувам Бугарија да бара интервенции во преговарачката рамка
Foto

Ќучук за тв 24: Ако се почитува договорот за добрососедство не очекувам Бугарија да бара интервенции во преговарачката рамка

Доколу Договорот за добрососедство со Бугарија се почитува не очекувам модификации на потпишаниот документ – вели во интервју за тв 24 Илахан Ќучук известувачот за Македонија во Европскиот праламент и европратеник од Бугарија.

Очекува дека до крајот на годината сите земји да ја разгледаат преговарачката рамка, а веднаш потоа да се одржи и меѓувладина седница која практично ќе значи и вовед во преговарачкиот процес.

0 Коментари

Остави коментари