Ќе има ли напредок во македонско - бугарските односи?

Изјави на добра волја, работни групи, железници и мостови за добрососедство, прегратките на Ковачевски и Петков од Софија донесоа нов импулс и евидентно избегнување на прашањата што ги раздвојуваат двете земји. Македонскиот јазик, македонското малцинство во Бугарија, историјата - сето тоа оставено на добрата волја на комисиите онаа историската која со старите кадри ке ги решава наталожените проблеми, ситуација во која двете земји се надеваат на успех. Каков и дали е можен?

Гости се поранешниот специјален преговарач со Софија Владимир Бучковски и екс амбасадорот во таа земја Марјан Ѓорчев.