Кичевчанец заболен со коронавирус се обидел да се качи во авион на аеродромот во Скопје
Foto

Кичевчанец заболен со коронавирус се обидел да се качи во авион на аеродромот во Скопје

Кичевчанец заболен со коронавирус се обидел да се качи во авион на аеродромот во Скопје и да замине од државата.

- Лицето се пријави за патување за летот кон Франкфурт вчера, но патникот е автоматски селектиран од страна на системот за контрола на патници на царината, која од септември ги добива податоците од државниот здравствен и санитарен инспекторат.

Директорот на царината Ѓоко Танасоски вели дека  лицето со брза помош веднаш било ставено во изолација според здравствените протоколи.

0 Коментари

Остави коментари