Каракачанов: Бугарија е под дипломатски притисок од Германија поради Северна Македонија
Foto

Каракачанов: Бугарија е под дипломатски притисок од Германија поради Северна Македонија

Бугарија се наоѓа под дипломатски притисок да ја поддржиме Северна Македонија, но ние сме суверена држава и имаме достоинство, изјави бугарскиот вицепремиер и министер за одбрана Красимир Каракачанов во интервју за бугарската телевизија Нова.

„Некои македонци веруваат дека германците и некои други европски земји ќе нè притиснат и ние безусловно ќе се согласиме да ги поддржиме. Тие не притискаат, тоа е факт - вели Каракачанов во интервјуто.

0 Коментари

Остави коментари