Караџовска ги навреди новинарите дека се безобразни, бидејќи бараат побрзи податоци од Институтот за јавно здравје
Foto

Караџовска ги навреди новинарите дека се безобразни, бидејќи бараат побрзи податоци од Институтот за јавно здравје

Во скандалозен фејсбук статус, ќерката на епидемилогот Жарко Караџовски ги обвинува новинарите за безобразие, бидејќи бараат Институтот за јавно здравје побрзо да ги објавува резултатите на починати и заразени од коронавирусот.

Караџоска која инаку е и веб администратор во Институтот за јавно здравје каде што работи и татко и го вели следново:

„Зошто вчеравечер доцнеше статистиката за ковид 19, драги безобразни новинари, бидејќи системот е оптоварен вработените остануваат ноќе до касно да бројат рачно и да внесуваат податоци. Вие имате тема, бидејќи некој ви дава податоци, инаку ќе пишувавте за дневно политички настани, вели Караџовска.

Караџовска ги навреди новинарите дека се безобразни, бидејќи бараат побрзи податоци од Институтот за јавно здравје.

 

 

 

0 Коментари

Остави коментари