Каков кадар продуцира образовниот систем во земјава?
Foto

Каков кадар продуцира образовниот систем во земјава?

Уписите во средните училишта ги отворија прашањата, зошто е голем интересот за запишување во гимназиите, а помал за стручните училишта? Каков кадар продуцира образовниот систем во земјава, почнувајќи од основно, преку средно, до високо образование?

Во 24 Анализа дебатираат, Лидија Андоновска, директор на средно училиште „Димитар Влахов“, Маја Салиу, директор на средно медицинско училиште „Панче Караѓозов“, Димитар Георгиев, директор на средното електротехничко училиште „Михајло Пупин“ и Темелко Ристевски, универзитетски професор.

0 Коментари

Остави коментари