Како ќе полни и како ќе се троши новата буџетска каса?
Foto

Како ќе полни и како ќе се троши новата буџетска каса?

За медицинските сестри, полицијата, одбраната, администрацијата, специјалистите, наставниците повисоки плати, зголемена социјална помош за најранливите граѓани. Обезбедени и 917 милиони евра за редовни пензии. Голем Буџет со големи планови. Дали Владата го исполни ветувањето дека ќе ги намали непродуктивните трошења? Како ќе полни и како ќе се троши новата буџетска каса? Анкета - што мислат граѓаните за досега најголемиот Буџет од 3,7 милијарди евра. Што велат економистите?

Поранешните министри за финансии – Кирил Миновски, универзитетскиот професор Никола Поповски и Фатмир Битиќи, советник во премиерскиот кабинет.

0 Коментари

Остави коментари