Како да се справиме со вербалното насилство во училиштата?
Foto

Како да се справиме со вербалното насилство во училиштата?

Вербалното насилство во основните и средни училишта и развивање на педагошките компетенции на професорите се теми на семинарот кој во соработка со општина Кавадарци го организира институот за европски образовни, социо-културни и економски политики „Европа за тебе. Непопуларниот „булинг“ е често застапен во земјава и за негово сузбивање потребни се итни реакции.

0 Коментари

Остави коментари