Како Бугарија и Грција го сфаќаат пријателството со Македонија?
Foto

Како Бугарија и Грција го сфаќаат пријателството со Македонија?

Заострена меѓусоседска реторика по изјавите на контроверзниот бугарски министер за одбрана, Каракачанов. Што се крие зад мотивот на Каракачанов? Зошто новите пријатели од соседството му се лутат на премиерот Заев? Како Бугарија и Грција го сфаќаат пријателството со Македонија, како понижена страна или рамноправен партнер? Претседателите на комисиите за надминување на разликите со Бугарија и Грција, историчарот Драги Георѓиев и професорот Виктор Габер, Ѓулистана Марковска и новинарот Николај Крстев од Блумберг тв Бугарија во 24 Отворено.

0 Коментари

Остави коментари