Каде оди македонската надворешна политика?
Foto

Каде оди македонската надворешна политика?

Каде оди македонската надворешна политика - дипломати кои се бараат со меѓународни потерници на Интерпол, се апсат во туѓи земји. Какви се реалните шанси да се реши блокадата по новите бугарски избори? Дали Америка се вклучува активно во процесот?

Гости се Мухамед Халили - поранешен заменик министер за надворешни работи, Марјан ѓорчев - поранешен амбасадор на Македонија во Бугарија и Емил Кирјас - потпретседател на Либералната интернационала.

Во анализа и интервју со народниот правобранител Насер Зибери - бара да се слушнат неговите препораки - истрага и одговорност за тетовската трагедија во модуларната болница - бара Министерството за образование да ги слушне поплаките на граѓаните и да ги менува условите заради кои учениците не можат да ја следат наставата.

0 Коментари

Остави коментари