Јанушев за тв 24: Нема да има избори на 5 јули
Foto

Јанушев за тв 24: Нема да има избори на 5 јули

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ Игор Јанушев во денешното гостување во отвореното студио, го повтори ставот на партијата, дека најважно е здравјето на граѓаните, а потоа изборите.

„Дегутантно е да се зборува за избори со вакви бројки за заразени. За да се промени нешто во нашиот став потребно е да имаме промена на фактичката состојба со епидемијата. Имаше промена на полошо, не на подобро. Бројките тоа го покажуваат.“ - рече Јанушев.

Во однос на датумот за изборите, Јанушев вели, нема да има избори на 5 јули зошто нема услови за тоа.

„Не постојат услови да има избори на 5 јули. После мене пола раководство на СДСМ влезе ов изолација. Луѓто од иозбирачките одбори се повлекуваат и не сакат да учествуваат. Противуставна е таа уредба и не може да има избори на 5 јули.“ - дециден е Јанушев.

0 Коментари

Остави коментари