Јанакиески почнал штрајк со глад во затворот во Шутка
Foto

Јанакиески почнал штрајк со глад во затворот во Шутка

Судија од Кривичниот суд денеска ги посетил притворените Миле Јанакиески и Спиро Ристовски во притворското одделение во Шуто Оризари. Во редовната посета забележал дека нивната здравствена состојба е добра. Миле Јанакиевски кој се пожалил на болки му била дадена соодветна медицинска терапија која редовно ја прима. Судијата побарал ревизија на распоредот за излез на прошетка во дворот на затворот. Неофицијално, поранешниот министер за транспорт и врски, Миле Јанакиески почнал штрајк со глад во затворот во Шутка.

0 Коментари

Остави коментари