Изложбата „Скопје – одново“ вечерва во 20 часот се отвора во Музејот на современа уметност
Foto

Изложбата „Скопје – одново“ вечерва во 20 часот се отвора во Музејот на современа уметност

Со изложбата „Скопје – одново“ вечерва во 20 часот се отвора во музејот на современа уметност во Скопје.

Станува збор за изложба која е специфична по повеќе нешта, а ја обработува најголемата меѓународна акција на солидарност во уметноста организирана во октомври 1963 од Меѓународната асоцијација на пластични уметности, паралелно со глобалната кампања за реконструкција на градот Скопје, после земјотресот.

0 Коментари

Остави коментари