Изборите ќе ја одложат забраната пенионери и вработени да имаат тезги на пазарите
Foto

Изборите ќе ја одложат забраната пенионери и вработени да имаат тезги на пазарите

Изборите најверојатно ќе го одложат стартот на законот со кој се забранува од нова година на тезгите да продаваат пензионери, вработени и лицата кои земале некаков хонорар, брифираат за телевизија 24 собраниски извори. Според истите извори планот е забраната да важи од септември следната година. Ова начелно било услогласено меѓу СДСМ и ДУИ, меѓутоа измената на законот ќе се гласа по нова година, откако тој ќе почне веќе да се применува.

 

0 Коментари

Остави коментари