Исланд го ратификуваше протоколот за НАТО, останува уште Шпанија
Foto

Исланд го ратификуваше протоколот за НАТО, останува уште Шпанија

Парлементот на Исланд денеска го ратификувал протоколот за членството во НАТО за Северна Македонија, велат од исландскиот парламент за ТВ24.

Со оваа ратификација, 28 од 29 земји членки ја завршиле ратификацијата за НАТО или таа е во крајна фаза, и останува постапката да почне уште во Шпанија каде зависи од завршувањето на закажаните парламентарни избори на 10 ноември.

Во завршна фаза постапката за ратификација на македонското членство е уште во Велика Британија, Франција, Холандија и Италија.

0 Коментари

Остави коментари