Интервју Томас Герберих амбасадор на Германија: Северна Македонија преговорите со ЕУ ќе ги започне на почетокот на 2020

Скопје со надежи, Берлин и Париз со стивнување на страстите за домашните политичари. Дали Македонија ќе се одлепи од Албанија и покарј големиот влог на Заев во Преспанскиот договор? Судството и корупцијата и натаму сериозно го еродираат опшеството. СЈО треба да ги заврши сите отворени процеси. Германскиот амбасадор и за повторното влегување на Вволксфаген на балканот. Кого ќе изберат? Ден по папата – различни народи има во Македонија и Бугарија. Кои се бенефитите од ватиканскиот челник – нов интерес за Македонија во светските кругови. Фактор магазин со Горазд Чомовски и неговиот неделен преглед.