Интервју со министерот Асаф Адеми: Вработувањето на сестра ми го направивте скандал исто како и распределбата на парите во ресорот култура
Foto

Интервју со министерот Асаф Адеми: Вработувањето на сестра ми го направивте скандал исто како и распределбата на парите во ресорот култура

Распределбата на финансиите во рамки на годиншната програма при министерството за култура е направена согласно закон. Комисиите си ја вршеа својата работа најпрофесионално – доколку има пропусти подготвен сум да сносам политичка одговорност и да дадам оставка. Доколку се испостави грешка во работењето на комисиите при министерството тој кој што ја направил грешката ќе одговара исто како и јас. Вели министерот Асаф Адеми во интервју за ТВ 24. Адеми потенцира дека скандал е тоа што неговата сестра се споменува во медиумите само затоа што е вработена во ЕЛЕМ, а додека за распределбата на парите Адеми вели дека с еправи медиумска хајка. Повеќе во интервјуто.

0 Коментари

Остави коментари