Интервју со композиторот Златко Ориѓански и режисерот Александар Поповски

Поддржувачите на „Шарената револуција“, стануваат и критичари на власта. Режисери композитор, македонската реалност како провокација. Дали интелектуалците се имагиналци во општеството со клиентелистичко творештво? Македонски дипломати беа писатели, поети и режисери. Дали композиторот ќе ги разбие културните предрасуди кон Албанија?