Интервју со државниот јавен обвинител Љубомир Јовески
Foto

Интервју со државниот јавен обвинител Љубомир Јовески

Да се стави крај на корупцијата на сите нивоа порача Европската комисија. Завршувањето на судските предмети на СЈО - важен сигнал за враќање на довербата во судството. Има ли волја и капацитет обвинителството да се справи со неказнивоста? Спорни објекти под лупа на обвинителството - што се се истражува во аферата - Плацеви на Водно? Ќе има ли обвинение за Али Ахмети? Каде води трагата на европските пари за образование, а каде е одговорноста на Лидија Димова?

Во 24 анализа интервју со државниот јавен обвинител Љубомир Јовески.

0 Коментари

Остави коментари