Интеграција на деца со попреченост во спортот
Foto

Интеграција на деца со попреченост во спортот

Вклучување на децата со попречености во спортските клубови и здруженија . Ова е пораката што ја упатија од специјалната олимпијада македонија кои во Струмица заедно со одбојкарскиот клуб Наковски волеј почнаа со интеграција на децата со попречености во спротсктие активности. Околу 20 тина деца тренериаа и вежбаа с девојките на Наковски волеј и навлегуваа во тајните на одбојкарската игра

Сите сме еднакви на овој сет кажаа од ОК Наковски волеј кои ќе работат со децата со попречености и планираат формирање на одобјкарски тим за учество на специјалната олимпијада

Интеграцијата на децата со попречености во спортот е дел од програмските активности на Здружението на лицата со даунов синдорм Вера од Струмица. Секоја сабота лицата со посебни потреби ке тренираат и ќе ги учат одбојкарските вештини.

0 Коментари

Остави коментари