Илир Мета: Во опасност интеграцијата на земјата во ЕУ
Foto

Илир Мета: Во опасност интеграцијата на земјата во ЕУ

Албанскиот претседател Илир Мета ги критикуваше премиерот и лидерот на опозицијата за ставовите кои ги имаат во врска со решавањето на кризата во која со месеци се наоѓа земјата.

Според шефот на државата, ваквото однесување на двајцата лидери ги затвора шансите на албанија за започнување преговори со Европската Унија и преставува закана за институционалната демократија.

„Имагинарните победи на Рама и баша станаа вистинска закана за иднината на државата.“ - напиша мета на фејсбук.

0 Коментари

Остави коментари