Груби за ТВ24: Избори на 5. јули и да се смени Закон за Влада
Foto

Груби за ТВ24: Избори на 5. јули и да се смени Закон за Влада

„Треба да се разгледа промена на Законот за Влада и укинување на таканаречената Пржинска влада. Сметам дека не доликува на држава членка на НАТО и во преговори за членство во ЕУ да има техничка влада поради недоверба во изборен процес, замислете. Надминати се тие околности, а во услови на криза, тој модел на влада е хендикеп поради меѓусебни обвинувања и префрлања на одговорност. Затоа е потребно да се има кредибилни и одговорни институции, а не препукување е непреземањето одговорност за ситуацијата што предизвкува своевидна безаконитост чии последици ги гледаме секојдневно“ - изјави за ТВ 24 Артан Груби од ДУИ.

0 Коментари

Остави коментари