Град Скопје се обврза дека ќе ги ослободи „загушените“ дрвја
Foto

Град Скопје се обврза дека ќе ги ослободи „загушените“ дрвја

Стотици дрвја низ Скопје кои се зацементирани и буквално загушени во бетон, ќе бидат ослободени за да не се исушат. Откако Телевизија 24 пишуваше за истражувањата на експерти од Шумарскиот факултет, кој лоцираа повеќе од петстотини „загушени“ стебла само во Скопје денеска градските власти потпишаа меморандум за соработка со факултетот и се обврзаа дека со интервенции на терен овие дрвја ќе бидат ослободени.

0 Коментари

Остави коментари