Гостување на Катарина Илиевска Силјановска

„Сон што трае 30 години“! Ова е слоганот на Театарот за деца и младинци, кој е единствата институција во земјава која никогаш не престана со својата работа при изведбите на претстави. Ќе евоцираме спомени за 30 години од Театарот, но и ќе зборуваме за предизвиците со кои се соочиле и со кои се соочуваат во изминатиот период, заедно со директорката, Катарина Илиевска Силјановска.