Гостување на Јаков Чакарески

Јаков Чакарески, стружанец, кој докторирал на Стенфорд универзитетот во САД. Повеќе од 15 години живее во Њу Џерси. Познаник со Бил Гејтс, Стив Џобс. Негова главна преокупација меѓудругото се фаќање податоци, кодирање и претставување на сигнали, сеприсутно мобилно вмрежување и навигација на корисници и реконструкција на содржината.