Големата новогодишна ноќ

Хозе учествува на снимање на новогодишна шоу програма и тоа среде август. Со група на статисти ќе помине една недела затворен во студио, каде препотен ќе глуми дека ја дочекува новата година. Снимањата траат до бесконечност се додека режисерот не биде задоволен. Никој не е воодушевен од снимањето. Ривалите Алфонсо и Адан постојано се саботираат еден со друг заради слава, водителите не се поднесуваат и се натпреваруваат кој ќе го придобие продуцентот кој очајно сака да го спречи затворањето на телевизијата. Главниот јунак Хозе во сите тие смешни ситуации се вљубува во колешката Палома.