Голем иселенички бран од Македонија
Foto

Голем иселенички бран од Македонија

На почетокот од 19-тиот век голем иселенички бран од Македонија, дали по еден век современиот егзодус со нова социјална и демографска драма? Заминуваат и старо и младо, лекари, работници, инженери, монтери, ѕидари, програмери. На германскиот пазар на труд има недостиг од најмалку 1 милион работници. Објавуваме аларм за берзата на трудот, сега, за да не биде предоцна. 

0 Коментари

Остави коментари